A módszer

Love Your Belly

LYB? Mi is az?

Egy módszer, egy hasizomfejlesztő- és regeneráló módszer, amely azt tartja szem előtt hogy az izmok a funkciójukat kiválóan lássák el.
Egy módszer, ami ötvözi a jóga és a Pilates legütősebb feladatait, és segít megerősíteni a törzs izmait.

Tudtad hogy a hasizmod támasztja meg a belső szerveidet, illetve védi azokat?
Tudtad hogy a hasizmaid és a gerinc lumbális szakaszán lévő mély hátizmok egymást segítve tartják a tested súlypontját?
Tudtad hogy a gyenge hasizmok állhatnak a derékfájásod hátterében?
Tudtad hogy egy hasprés többet árthat mint használhat?
Tudtad hogy sérülhet a hasizmod edzés közben is?

Nem, nem csak szülés után alakul ki az állapot, amelyet úgy hívunk rectus diastasis, vagyis szétnyílt hasizom. A hasizmok ilyenkor nem szakadnak szét és nem a műtét az egyetlen megoldás!

Szerencsére a hasizmok hálás jól fejleszthető izmok, speciális célzott gyakorlatokkal a rés nagysága minimálisra csökkenthető. Az életmódbeli változtatásokkal pedig elkerülhető, hogy újra kialakuljon illetve romoljon az állapot.
Igen ezeknek a gyakorlatoknak és tanácsoknak a csokra a Love Your Belly módszer. Ez az első olyan módszer Magyarországon, amely célzottan ezzel a problémával foglalkozik, és megoldást nyújt, miközben úgy edzi a hasizmokat, hogy azokat ne roncsolja.

Kinek, kiknek szól?

A várandósság 9 hónapja alatt a folyamatosan növekedő baba nagyon nagy terhet ró a hasizmokra és ezáltal a line alba-ra is. Nem csak pusztán a súly, hanem a térigény is feszegeti a hasizmokat. Teljesen normális, hogy eltávolodnak ilyenkor egymástól az izmok, gond akkor van, ha nem képesek maguktól összezáródni.

Tünetek, amelykről felismerheted:
  • derékfájás
  • még mindig úgy nézek ki, mint egy 3 hónapos terhes
  • lógó has
  • evés utáni túlzott puffadás, minden meglátszik az is, ha egy pohár vizet iszol
  • ha edzel, de a hasad nem akar visszahúzódni
  • vizelettartási gondok

Ez a módszer nem csak azoknak szól akiknél már megtörtént a baj!
Ha edzel és előfordul, hogy megfájdul a derekad edzés után vagy a következő napon, ha edzel, de a hasaddal nem vagy elégedett, ha edzel és nem is fáj semmid, de szeretnéd minél tovább megőrizni ezt az állapotot, akkor várlak.

Egy kis anatómia

Rectus diastasis: szétnyílt hasizom
Az egyenes hasizom két egymással párhuzamos lefutású izomkötegből áll. Ezek között húzódik a linea alba (fehér vonal), amely egy kötőszövet. Ez mint egy cipzár segíti összetartani a két köteget.
Amikor a rectus diastasis-ról esik szó, akkor tulajdonképpen ennek a kötőszövetnek a megnyúlásáról esetleg szakadásáról beszélünk.
NEM AZ IZOM SZAKAD EL!
Önvizsgálat

Hogyan tudod megállapítani, hogy hány ujjnyira nyílt szét a hasizmod?

Feküdj a hátadra, lábak hajlítva, mindkét talpad legyen a talajon, közel a fenekedhez. Lassan emeld meg a fejed. Ilyenkor megfeszül a hasizom és meg tudod állapítani a rés nagyságát. A köldököd magasságánál óvatosan tapintsd ki az ujjaiddal, hogy érzel-e rést, és ha igen egymás mellé zárva az ujjaidat hány fér be a résbe?
Subpages (1): Siker történetek