Főoldal‎ > ‎faq‎ > ‎

Zoom használata - segédlet

Az online órákhoz a Zoom nevű alkalmazással tudsz csatlakozni. Minden előadásunkhoz tartozik egy link, amelyet az órát megelőzően osztok meg.
Az alábbi bejegyzéseben írásos segítséget készítettem számodra.

Nincs más dolgod, mint ráklikkelni az e-mail-ben vagy Messenger-en kapott linkre – a link közvetlenül az előadás “szobájához” visz. Ez után két dolog történhet attól függően, hogy használtál-e már a kapcsolódáshoz használt eszközödön (telefon, tablet, számítógép, stb.) korábban Zoom szoftvert/applikációt. 

Ha még nem, akkor először is le kell tölteni a Zoom szoftverét, hogy beléphess az online órára. Ne aggódj, a Zoom szoftvere nem foglal sok helyet, és teljes mértékben biztonságos! 

Ha már használtál, akkor pedig azonnal, vagy a jóváhagyásodat követően elindul a gépedre korábban települt Zoom szoftver.

Ha még sosem használtál Zoom szoftvert A linkre kattintást követően – a böngésződ típusától függően – hasonló ablakot fogsz látni. Automatikusan – vagy miután kattintasz a Fájl mentése gombra – elindul a Zoom szoftver letöltése.
Google Chrome böngészőben: 
A Zoom letöltés elindul Chrome-ban.

Firefox böngészőben: 
A Zoom letöltés elindul Firefox-ban.

Ha nem indulna el automatikusan a letöltés, kattints a "download here" linkre! Miután befejeződött a letöltés, indítsd el a fájlt a letöltésre történő kattintással!
A géped megfogja kérdezni, hogy megengeded-e a futtatást: Hozzájárulás a Zoom futtatásához
Ha a vírusírtó vagy tűzfal hozzájárulást kér tőled, ezt add meg a Zoom-nak. A telepítés körülbelül 1-2 perc alatt befejeződik, utána pedig a Zoom szoftver arra kér, hogy fogadd el általános szerződési feltételeit és adatvédelmi nyilatkozatát, melyeket a kékkel kiemelt szövegekre kattintva érhetsz el. Kattints az I agree gombra – az alábbi képen bekereteztem. A Zoom ÁSZF és Adatvédelmi nyilatkozatának elfogadása Most add meg a nevedet. Ez a név meg fog jelenni a résztvevők listájában, ahol írásban tudsz majd kommunikálni velünk. Kattints a Join gombra! Add meg a neved! Ez után már tulajonképpen az előadás előszobájában vagy. Ahhoz, hogy hallhasd a webinárium hangját is, kattints a zöld színű Join Audio Conference by Computer gombra! Ha ez a gomb nem zöld, hanem szürke, akkor ellenőrizd a számítógéped hangbeállításait a Windows beállításaiban – tesztelni a Test Computer Mic & Speakers pontban tudsz. Csatlakozás a webináriumhoz
Comments